Samenvatting & conclusie

ALKYLGLYCEROL lijkt een beschermende stof voor de menselijke gezondheid en hun reproductie te kunnen zijn, het is interessant voor onze immuniteit.

Alkylglycerol (ECOMER®) met als oorsprong haaienleverolie is een traditioneel middel uit Scandinavië maar ook uit de Stille Oceaan en heeft nog niet al haar geheimen onthuld.
Veel therapeuten hebben gekeken naar de eigenschappen van alkylglycerolen .
Het lijkt erop dat deze natuurlijke stof werkelijk unieke cellulaire beschermers zijn tegen de meest ernstige en invaliderende moderne ziektebeelden.

De haai die meer dan 400 miljoen jaar op deze aarde aanwezig is, zou onze huidige samenleving kunnen helpen in bestrijding van ziektes door vervuiling en haar ongepaste levensstijl?

Alkylglycerol maakt deel uit van natuurlijke therapieën die immuniteit kunnen versterken en momenteel een sleutel in de strijd tegen Covid-19 kunnen vormen.

De chondrichthyans, dat wil zeggen de haaien maar ook de roggen en hersenschimmen zijn waarschijnlijk de meest resistente dieren die we op aarde vinden, omdat zij de enigen zijn die deze enorme uitsterving hebben overleefd die daar plaatsvond 400 miljoen jaar geleden. De traditionele volkeren van de Stille Oceaan hebben van haaien een waar symbool van bescherming gemaakt.

Voor Polynesiërs waren haaien beschermgeesten. Veel Hawaiiaanse families hadden een zogenaamde aumakua of beschermende haai. In de Maori-mythologie stuurde de halfgod Maui de haai Te Mangoroa de hemel in en vormde de Melkweg. Haaien werden beschouwd als de nakomelingen van de god Punga.

De beroemde Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway beschreef in 1952 al in zijn roman ‘De oude man en de zee’ de voordelen van haaienleverolie: ‘maar dit (haaienleverolie) was niet erger dan zo vroeg opstaan, en het was zeer effectief bij de behandeling van verkoudheid, griep en het was goed voor het gezichtsvermogen. ”, wat getuigt van zijn populariteit bij Caribische vissers gedurende tientallen jaren.

De ongelooflijke lever van een haai

Haaienlever beslaat een zeer groot deel van de buik en bevat een zeer grote hoeveelheid olie. Het gewicht van dit orgaan kan oplopen tot 25% van het totale gewicht van het dier.

Olie van haaienlever is van oudsher gebruikt als brandstof voor straatverlichting, als smeermiddel in de textielindustrie, om houten scheepsrompen te coaten en te beschermen tegen aantasting door zeewater. , of tijdens de Tweede Wereldoorlog om vitamine A te produceren.

Haaienleverolie wordt tegenwoordig gebruikt in cosmetica en huidverzorging, aromatische middelen, organische kleurstoffen, conserveermiddelen en weekmakers.

ECOMER zuiver alkylglycerol wordt in Zweden geproduceerd van de bijvangst door Scandinavische vissers van Noord Atlantische haaien.

De therapeutische kracht van ALKYLGLYCEROL

Haaienleverolie is zeer karakteristiek met een lage dichtheid en vooral een groot aantal zeer wenselijke stoffen zoals vitamine A en alkylglycerol.
De olie verkregen uit de lever van haaien is uniek omdat het twee groepen vitale stoffen bevat: alkylglycerolen en squalenen

Olie kan in grote hoeveelheden worden verkregen van haaien, omdat hun lever gemakkelijk 1/5 of zelfs 1/4 van hun lichaamsgewicht bereikt en tot ongeveer 75% olie kan geven.

Olie gewonnen uit haaienlever is een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen voor het behoud van een goede gezondheid. De meest voorkomende zijn essentiële vetzuren, alkylglycerolen en squaleen. De eerste voorkomen atherosclerose en de laatste twee fungeren als modulatoren van immuniteit bij infecties of bij kanker (Szostak en Szostak-Wegierek, 2003).

Verschillende veelbelovende stoffen worden al tientallen jaren in onderzoek gebruikt. De nog steeds hoge productiekosten leiden echter tot het preferente gebruik van synthetische producten voor deze verbindingen. ECOMER alkylglycerol is de op basis van de natuurlijke haaien lever en maximaal gezuiverd voor vitamines A en D, daar waar andere aanbieders van haaienleverolie en squalenen ook in vet oplosbare vitamines zoals A en D bevatten, waarmee als u andere producten gebruikt tijdens een behandeling rekening moet worden gehouden.

Leverolie is rijk aan omega 3-vetzuren die atherosclerose voorkomen en daarom alkylglycerolen en squaleen die de immuniteit moduleren bij infecties en kankers.

 

ALKYLGLYCEROL een unaniem erkend actieve ingrediënt

Het was in 1922 dat een team van Japanse onderzoekers ontdekte dat haaienleverolie, naast squaleen, componenten bevatte die alkylglycerolen worden genoemd. Deze olie wordt al eeuwen in de Scandinavische geneeskunde gebruikt, vooral onder vissers aan de westkust van Noorwegen en Zweden, voornamelijk om wonden, irritaties van de luchtwegen en het spijsverteringskanaal en lymfadenopathieën te behandelen. Alkylglycerolen komen van nature voor in hematopoëtische *)  organen zoals beenmerg, milt en lever, maar ook in de melk van zoogdieren.

*) Hematopoëtische stamcellen of bloedstamcellen zijn multipotente stamcellen, die in de regel primair in het rode beenmerg voorkomen. Uit deze cellen worden alle bloedcellen gevormd. Dit vormingsproces wordt hematopoëse genoemd.

 Therapeutische indicaties ALKYLGLYCEROL

Behandeling van terugkerende afteuze stomatitis

In 1998 testten onderzoekers het effect van alkylglycerolen op mannen met recidiverende afteuze stomatitis , een ziekte met onbekende oorzaak waarvan geen specifieke of effectieve behandeling bekend is.

Vijfentwintig patiënten die aan deze ziekte leden, werden daarom gedurende 3 maanden oraal behandeld met haaienleverolie. De frequentie van recidief van de ziekte was bijna gehalveerd na behandeling en het aantal laesies was bij alle patiënten significant verminderd tijdens de derde maand van de behandeling.

Van de beste resultaten hadden 4 patiënten gedurende 2 opeenvolgende maanden helemaal geen last van zweren. Immunologisch gezien is een verbetering van de respons van neutrofielen waargenomen, evenals een toename van het percentage B- en T-cellen.
De hemolytische activiteit van het complementsysteem nam na behandeling af en benaderde de waarden die bij gezonde mensen werden waargenomen.

Ter afsluiting van deze studie bracht haaienleverolie een positieve immunomodulatie waardoor het ziekteverloop tot twee maanden na het einde van de behandeling kon worden gestopt.

Effect tegen kanker

Epidemiologische studies hebben een positieve correlatie aangetoond tussen de hoeveelheid geconsumeerd vet en de kans op het ontwikkelen van kanker zoals borst-, prostaat- en darmkanker.

Deze resultaten moeten echter worden gekwalificeerd op basis van het type ingenomen vet:

Meervoudig onverzadigde n-3-vetzuren, ook wel “ Omega 3 ” genoemd (voorbeeld: linoleenzuur), zijn daarentegen beschermend. Ze worden in grote hoeveelheden aangetroffen in zogenaamde “vette” vis zoals ansjovis, haring, makreel, sardines.

Eerdere studies hadden al de interesse van omega 3 aangetoond bij groepen ratten die waren ingeënt om een ​​Walker-256-tumor te ontwikkelen, door de cachexie van aangetaste dieren te verminderen, waardoor ze hun overleving konden verbeteren.

Fijnere waarnemingen tonen echter aan dat de resultaten het duidelijkst zijn wanneer er een verband bestaat tussen omega 3 en alkylglycerolen.

De groei van de tumor werd ook verminderd door de toename van de activiteit van macrofagen die krachtige antitumormiddelen produceren: stikstofoxide, waterstofperoxide, superoxide en TNF-α (Belo et al.) .

Alkylglycerolen stimuleren de aanmaak van stikstofmonoxide, meer in het bijzonder wat zou kunnen betekenen dat juist deze intermediair het belangrijkste antitumoreffect heeft (zie: http://www.institut-environnement.fr/index .php? option = com_content & view = artikel & id = 107 & Itemid = 53 )

Wetenschappelijke referenties over muizen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15203379

In talrijke wetenschappelijke publicaties is een positief effect van alkylglycerolen opgemerkt op de regressie van verschillende soorten humane tumoren (prostaat-, borst-, ovarium- en darmcarcinoom) voor effectieve doses van 0,1 tot 0, 5 mg / ml haaienleverolie die 20% alkylglycerolen bevat (Krotkiewski et al., 2003).

Wetenschappelijke referenties: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14586289

Aangenomen wordt dat het antikankereffect van alkylglycerolen komt van hun vermogen om macrofagen te activeren, een fundamentele primaire verdediging tegen tumorontwikkeling en om de cytokines IL-12 en INF-γ te verhogen, die de groei van kankercellen via de Th1-route remmen.

Aangetoond is dat de antikankerwerking van alkylglycerolen het gevolg is van macrofagische activering, de proliferatie van cytokines IL-2, IFNgamma en vooral IL-12, aan de oorsprong van de synthese van IFN-γ, en T- en NK-cellen.

Ze verminderen de schadelijke effecten van radiotherapie

De werkzaamheid van alkylglycerolen bij de behandeling van de bijwerkingen van radiotherapie is ook getest.

De bijwerkingen die optreden tijdens radiotherapie kunnen in feite in verschillende graden worden ingedeeld:

  • graad I = veranderingen in het slijmvlies van de organen (genegeerd in de studie omdat het wordt beschouwd als een goedaardig stadium),
  • graad II = gebieden met necrose, zweer of matige stenose,
  • graad III = ureter- en blaasschade 83 (inclusief fistels), darmstricturen die een colostomie vereisen,
  • graad IV = anale en / of darmfistels.

Een preparaat gemaakt van laimargue haaienleverolie (Somniosus microcephalus) dat 85% alkylglycerolen bevat, werd in de vorm van capsules toegediend in een dosis van 0,6 g per dag aan patiënten behandeld door radiotherapie tegen carcinoom van de baarmoederhals. De resultaten zijn als volgt: graad II-verwondingen in de controlegroep waren 24%, vergeleken met 9% in de behandelde groep, een afname van 60%.

Het totale aantal fistels was bij de behandelde patiënten bijna gehalveerd (6,2% versus 11,6%) (Iannitti et al., 2010).

Patiënten die radiotherapie ondergaan, kunnen dus worden aangevuld met alkylglycerolen om hun bijwerkingen te beperken. Het is effectiever gebleken wanneer het wordt aangevuld met alkylglycerolen in plaats van het toedienen van ruwe haaienleverolie.

De hersenen zijn de belangrijkste begunstigde van alkylglycerolenHoewel aanvullende toxiciteitsonderzoeken en klinische onderzoeken bij veel patiënten nog steeds nodig zijn om hun acties in vivo bij mensen te bevestigen, spelen de alkylglycerolen in haaienleverolie mogelijk een rol als immuunstimulanten voor profylaxe (Iannitti et al., 2010).

Alkylglycerolen kunnen ook een belang hebben bij de therapie van het centrale zenuwstelsel : veel farmacologische middelen kunnen het inderdaad niet bereiken vanwege de bloed-hersenbarrière.
Endotheelcellen zijn het belangrijkste element met hun nauwe knooppunten en hun interacties met pericytes en astrocyten zijn dichterbij dan elders. Het heeft meerdere toepassingen: het blokkeert en / of reguleert de intrede van circulerende stoffen; en scheiden anderen af ​​om de homeostase van het centrale zenuwstelsel te beheersen.

Er is echter aangetoond dat de injectie van alkylglycerolen met een korte keten (bijvoorbeeld 1-0-pentylglycerol) via de intracarotide-route een effectieve strategie is om deze barrière tijdelijk te overwinnen door de permeabiliteit van nauwe verbindingen te vergroten.

Hierdoor kunnen medicinale stoffen worden gebruikt die dan in zeer kleine hoeveelheden effectief zijn en worden de potentiële toxische risico’s verminderd. Het gebruik ervan bij de behandeling van hersentumoren zou daarom een ​​mogelijke toepassing zijn (Anadon et al., 2010).

Wetenschappelijke referentie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20948908

Alkyglycerols, essentieel voor de vorming van plasmanogenen

(sport-hart- en vaatziekten-neurodegeneratieve ziekten)

In feite kan al het menselijk weefsel dat bestaat uit grote hoeveelheden vetstoffen zoals de hersenen en het hart een tekort hebben aan plasmogenen. Deze laatste zal in het geval van bewezen ziekten de beschadigde weefsels opnieuw maken om ze te herstructureren.

Gedegen uitleg

Actie op de plasmalogenen: De plasmalogenen of etherfosfolipiden bestaan ​​uit een glycerolbasis, waaraan op de eerste koolstof een vetalcohol bindt (door een vinyletherbinding), op de tweede koolstof een vetzuur en op de derde koolstof bindt via een fosfaat een alcohol (al dan niet stikstof) zoals choline, ethanolamine, serine of inositol. De meest voorkomende in het menselijk lichaam zijn plasmalogenen met een cholinegroep (tot 25% van de fosfolipiden in het hart) en plasmalogenen met een ethanolaminegroep (hersenen), maar ze zijn ook aanwezig in veel andere organen: nier, lever en netvlies.

Als actoren van membraanstabiliteit spelen ze een sleutelrol bij de reperfusie van het hart na een ischemische aanval. In pathologische situaties van cardiale ischemie is een afname van deze plasmalogens waargenomen.

Omdat alkylglycerolen kunnen dienen als voorlopers bij de synthese van plasmalogens, werd hun suppletie getest voordat de ischemische situatie van rattenorganismen. De coronaire stroom was verhoogd bij de behandelde dieren en hun bloedcreatinekinasespiegel daalde.

Bovendien heeft het pre-ischemische gebruik van alkylglycerolen het mogelijk gemaakt om de schade tijdens reperfusie van het myocardium te beperken door de activiteit van het catalase te herstellen en door de overleving van de peroxisomen te verbeteren.

Ten slotte vertoonden de myocardiale weefsels van de behandelde ratten significant lagere concentraties malondialdehyde, een andere controleverbinding van oxidatieve stress. Een ander onderzoek onder hypoxie op endotheelcellen van menselijke longslagaders, al dan niet aangevuld met alkylglycerolen (1-O-hexadecylglycerol), toonde aan dat de controlecellen na 5 dagen een toename van reactieve zuurstofderivaten ondergingen tegen 15 dagen in de behandelde cellen.

De hypoxische situatie heeft geleid tot een toename van de omzet van plasmalogens en het gebruik van alkylglycerolen om de initiële concentratie te verhogen, zorgt voor een betere weerstand tegen hypoxie.

Wetenschappelijke referentie: http://www.ipubli.inserm.fr/bitstream/handle/10608/2193/MS_1995_2_254.pdf?sequence=1

Alkylglycerols zijn ontstekingsremmend

Wetenschappers vergeleken de werking van twee alkylglycerolen, batylalcohol en selachylalcohol, met die van de belangrijkste ontstekingsremmende behandelingen, aspirine (acetylsalicylzuur), fenylbutazon en hydrocortison bij ratten.

Beide alkylglycerolen hadden significante ontstekingsremmende activiteiten , maar alleen bij orale inname. Tijdens peritoneale injecties of rechtstreeks aangebracht op het ontstoken gebied hadden ze geen effect. Bij een equivalente dosis waren de twee alkylglycerolen veel effectiever dan aspirine, beter dan fenylbutazon en vergelijkbaar met hydrocortison bij gebruik van lage doses (Iannitti et al., 2010).

Alkylglycerolen zijn bacteriedodend en schimmelwerend

Eén type allkylglycerol, dodecylglycerol genaamd, is zeker een van de bekendste antimicrobiële middelen. De werking tegen gisten die verantwoordelijk zijn voor ernstige schimmelinfecties die worden aangetroffen bij AIDS-patiënten is ongelooflijk. Het gebruik ervan heeft het mogelijk gemaakt om de groei van deze twee gisten te remmen met een sterke synergetische werking tijdens het gelijktijdige gebruik van amfotericine B, waardoor het laatstgenoemde voor remmende doeleinden kan worden gebruikt met een dosis die 80 keer lager is dan wanneer deze zou worden gebruikt alleen.

In feite zijn alkylglycerolen perfect geschikt in alle huidige populaties die sterk immuunonderdrukt zijn.

Bron: Acteur Nature Le Naturel en Movement – april 2020